Byens Egen Bil - Gl. Rye

I marts 2018 blev delebilsordningen "Byens Egen Bil" efter halvandet års arbejde en realitet. Initiativtager og tovholder: Ole Jeppesen. Administrativt fikspunkt: Gl. Rye Brugsforening.

Dagli'Brugsen Gl. Rye har masser af gode sager på hylderne - og nu også en delebil. For vist nok første gang nogensinde findes der således en brugsforening, som tilbyder sine medlemmer at være med i en delebilsordning.

dav
Byens Egen Bil logo

Baggrund

Den kollektive trafik til og fra Gl. Rye er ikke voldsomt udviklet nu om dage - og bliver det formentlig aldrig igen. Mange familier har et transportbehov, der overstiger en enkelt bil - men som måske ikke helt rækker til anskaffelse af bil nr. to. Løsning: En delebil.

Projektet

Jeg fandt to hovedsamarbejdspartnere, Sydbyens Auto (leasing af bil) og Dagli'Brugsen Gl. Rye (administrativt fixpunkt og støttemuligheder via Coops innovationspulje) - samt seks sponsorer (fire lokale og to eksterne). Hertil kom seks medlemshusstande med i alt 10 "chauffører".

År 1 = Dannelsesrejsen

De deltagende husstande har sagt ja til at binde sig for hele det første år. På den måde kan vi i ro og mag blive klogere på kørselsmønstre, økonomiens bæredygtighed - og sondere terrænet med hensyn til, om der skal en bil mere på vejen. Og hvem ved, måske skal vi en skønne dag køre i elbiler...

Kontakt mig gerne for yderligere oplysninger - eller hvis jeg skal hjælpe dig med at etablere en delebilsordning: mail@olejeppesen.dk.

Medieomtale