delebiler

Byens Egen Bil – Gl. Rye

I marts 2018 blev delebilsordningen “Byens Egen Bil” efter halvandet års forberedelse en realitet. Ole Jeppesen tog initiativet og har siden administreret og videreudviklet ordningen i samarbejde med Gl. Rye Brugsforening og en flok venlige sponsorer og samarbejdspartnere.

Byens Egen Bil X 2_pressefoto
El-delebil_Gl Rye_Pressefoto_fra venstre initiatiativtager Ole Jeppesen_leasingpartner Freddy Hansen_uddeler Henrik Rasmussen
Byens Egen Bil logo

Dagli’Brugsen Gl. Rye har masser af gode sager på hylderne – og nu også to delebiler. For vist nok første gang nogensinde findes der således en brugsforening, som tilbyder sine medlemmer at være med i en delebilsordning.

Baggrund

Den kollektive trafik til og fra Gl. Rye er ikke voldsomt udviklet nu om dage – og bliver det formentlig aldrig igen. Mange familier har et transportbehov, der overstiger en enkelt bil – men som måske ikke helt rækker til anskaffelse af bil nr. to. Løsning: Delebiler.

Projektet

Jeg fandt to hovedsamarbejdspartnere, Sydbyens Auto (leasing af bil) og Dagli’Brugsen Gl. Rye (administrativt ankerpunkt og adgang til støttemuligheder via Coops Innovationspulje) – samt seks sponsorer (fire lokale og to eksterne). Pt. er der 15 medlemshusstande med i alt 20 “chauffører”.

Status = Dannelsesrejsen forløber godt

Vi har netop udvidet med bil nummer to – en elektrisk Skoda Citigo. Elbilen er den foreløbige prik over i’et i delebilsordningen og fuldender tillige mit sideprojekt, “ladestandere til elbiler”, som består af en 11 KW vekselstrømlader og en 24 KW jævnstrømslader på Dagli’Brugsens parkeringsplads. Dette anlæg blev sat i drift i januar 2020 og er støttet af Coop’s Aktivitetspulje og Skanderborg Kommunes Landdistriktspulje.

Kontakt mig gerne for yderligere info/bistand: mail@olejeppesen.dk.

Medieomtale